Tapahtumien aikataulu:
17.30 - 19.30.
Vain yksi tapahtuma
 maanantaina,aina muulloin perjantaisin:

Tapahtumien aikataulu:
17.30 - 19.30.
Vain yksi tapahtuma
 maanantaina, aina muulloin perjantaisin:

RAATIN STADIONILLA
Raatintie 2, 90100 Oulu:

PE 3.5.2024
PE 7.6.2024
MA 1.7.2024
PE 2.8.2024
PE 15.8.2024

OULUHALLILLA
Ouluhallintie 20, 90130 Oulu:

PE 2.2.2024
PE 8.3.2024
PE 19.4.2024

PE 4.10.2024
PE 8.11.2024
PE 20.12.2024


Reservilais logo

Reserviupseeriliiton logo

Logo_Aura

ONMKYlogo

Olshe logo

LNM logo

Oulun kaupungin logo

Oulun Korkeakoululiikunta logo

OSAKO logo

SPR logo

Haastaitsesi logokuva nettiin

 

UKK kävelytesti


Kilpaile vain itsesi kanssa. Kävely suoritetaan Raatin Stadionilla radalla 1., ja Ouluhallissa ulko radalla. Cooper testi tapahtuu samanaikaisesti. Jos kävelijoitä on Ajanotto toteutetaan sekuntikellolla, ja kävelijät porrastetaan 5-10 henkilön ryhmissä liikkeelle 30 sekunnin välein. Kävelijöiden tuloskorttien taka- sivulle on ennen lähtöä määritetty lähtöaika +30 sekuntia jaolla( +30, +60,+1,30, jne.), ja kävelijät valmistautuvat lähtemään tässä jaksotuksessa, testaajan ohjeistuksen mukaan. Maalissa saadudusta juoksevasta ajasta vähennetään kävelijäparin toimesta tuo starttiajan jaksotusaika. Näin porrastetaan siis jos kävelijöitä on paljon. Pari kirjaa tuloksen parinsa tuloskorttiin kahteen taulukkoon samansisältöisesti.
Testissä ei saa juosta eikä kilpailla muiden testattavien kanssa. Testin päättyessä kirjataan kävelyyn kulunut aika yhden sekunnin tarkkuudella toimitsijan ilmoitettua tuloksen. Hyvä on aloittaa suorituksen jälkeen loppuverryttely ja – venyttely. Toistaiseksi vain reserviläisten tulos otetaan talteen järjestäjien toimesta. Huomioi siis oman tuloksesi säilytys. Näin voit hyvin seurata oman kuntosi muutosta, pitkin vuotta osallistuessasi kuukausittaisiin tapahtumiimme.

Testi perustuu UKK instituutin ALFA FIT ohjeeseen. Viitearvotaulukot löytyvät UKK instituutin Alfa testaajan oppaasta; 495- Alfa testaajan opas. Opas ohjaa myös sykemittauksella toteutettavan UKK kävelyn. Tapahtumassamme mitataan 2 km kävelty aika. Jos sinulla on oma sykemittari, voit laskea tuloksesi myös seuraavan liitteen avulla: Viitearvot 2 km:n UKK-kävelytesti

VAUHDIKKAALLE kävelytulokselle löytyy väliaikataulukko alta:

Ouluhalliin Keskivauhtitaulukko UKK 2km

Raatin stadionille Keskivauhtitaulukko UKK 2km

Testi keskeytetään, jos testattava ei voi hyvin ja jos testin jatkaminen on terveysriski. Testi suoritetaan 2km kävelyyn käytetyn ajan perusteella. Tuloslomakkeen takana on vertailuarvo kaavio aikaperusteiselle suoritukselle.

Testiohje:
”Kävele mahdollisimman nopeasti tasaisella vauhdilla”
Toimitsija kirittää sinua joka kierros keskivauhtiasi sinulle kertoen, ja tavoitteena on hengästynyt punaposkinen urheilija maalissa :)

Harjoittelu ja suoritusten lukumäärä:
Harjoituskävely nopean kävelyvauhdin kokeilemiseksi on mahdollista suorittaa n. 200 metrin matkalla yksi testisuoritus- veto hyvän matkavauhdin arvioimiseksi. Saat hyvin matkavauhdin tavoitteen selville jo ensimmäisen kisa kierroksen aikana, jolloin sinulle kerrotaan tavoitteesi tällä vauhdilla: onko se sopiva asetetun tavoitteen kanssa.

Haastaitse pallo kuva